Referat: Real Madrid - Barcelona 3-2, LaLiga EA Sports, 32. spillerunde

Real Madrid tog søndag aften det afgørende skridt mod det spanske mesterskab, som man har været absolut favorit til hele sæsonen. Efter 3-2 hjemme mod Barcelona er forspringet nu på 11 points med seks kampe igen.

Det var dog et mærket Real Madrid-mandskab, som startede nervøst og kom bagud allerede efter seks minutters spil, da Andreas Christensen fik lov til at stå helt umarkeret og så kunne han heade Barcelona foran i en situation, hvor Andriy Lunin igen-igen viste, at han er helt og aldeles væk fra vinduet, når det kommer til at eje sit straffesparksfelt.

Real Madrid svarede dog hurtigt igen og det var takket være kampens spiller, Lucas Vázquez, som igen viste, hvorfor han skal have en ny kontrakt i Real Madrid. Bare syv minutter efter Barcelonas føringsmål driblede han sig fri på højrekanten og fik fremtvunget et straffespark, som Vinícius sikkert omsatte.

Lige så god Lucas Vázquez var på højrebacken, lige så ringe var Camavinga på venstrebacken, hvor Lamine Yamal vaskede gulv med den stakkels franskmand, som aldrig fik fat i den unge spanier, der var en kilde til stor uro i Real Madrid-forsvaret.

Og Lamine Yamal bliver med sikkerhed hovedperson i en sag, som spansk presse vil forfølge i ugevis. I det 29. minut snittede han bolden mod mål og Andriy Lunin måtte feber-redde på stregen………..eller var bolden rent faktisk inde? Det finder man sandsynligvis aldrig ud af, fordi spansk fodbold ikke kører med mål-teknologi, men VAR-rummet forsøgte i lang tid at finde svar og endte med at der ikke var mål og dermed slap Real Madrid med skrækken i en første halvleg, der fik en trist afslutning, da Frenkie De Jong måttte forlade banen efter at være blevet offer for Fede Valverdes herretackling, som var med fuldt skrald, men også uden overdreven voldsomhed eller hensynsløshed.

Anden halvleg blev en lige så vanvittig affære, hvor Real Madrid en overgang lignede et hold, der var ved at finde rytmen og man kom frem til et par gode chancer, men igen blev man ramt af en ærgerlig scoring imod sig, da Lunin parerede et indlæg lige ud i benene på Fermín López, der let kunne sende bolden i mål og så var Real Madrid igen på hælene i en kamp, hvor man aldrig følte sig helt tilpas.

Heller ikke denne gang kom føringen til at holde længe, for allerede fire minutter senere var udligningen i hus, da Vinícius kronede en lidt skuffende kamp med et flot indlæg til Lucas Vázquez, som glidende sparkede bolden ind bag Ter Stegen, der nogle minutter senere reddede Barcelona fra at komme bagud, da han klarede Vinícius´ friløber.

Det gjorde den tyske målmand til gengæld ikke i dommerens tillægstid, hvor ingen andre end Lucas Vázquez sendte et indlæg ind foran mål og ved fjerneste stolpe dukkede Bellingham op og sendte bolden i nettaget og dermed sejren hjem til Real Madrid.

I Barcelona må man ærgre sig over, at i de 180 minutters kampe (+ tillægstid) mellem de to hold, har Real Madrid kun været foran i sammenlagt 7 minutter, men har hentet alle seks points.

Kampens spiller: Lucas Vázquez. Påpasselig i defensiven, arbejdsom og med i alle tre mål. Alt andet end en ny kontrakt til ham vil være en skandale af de store!

Kampens badebold: Lunin. Det er ganske enkelt vanvittigt at være vidne til hans absurde spil ved høje indlæg. Camavinga er fortsat for rundtosset til at modtage en titel, men han var ellers et oplagt emne også.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Real Madrid kan nu bruge LaLiga til at dosere spilletiden for flere spillere, så man kan være friske til CL-semifinalerne mod Bayern München, hvor der skal findes noget helt andet spil frem for at nå frem til London.